Retailtour nudging

20 november 2023

Nudging is een techniek om het gedrag sturen. Door nudges toe te passen, stuur je mensen onbewust en ongedwongen in een bepaalde richting. Als handelaar kan je met deze technieken inspelen op de gedragspsychologie van jouw klant, om zo je verkoop te verbeteren. Enkele klassiekers zijn de impulsproducten aan de kassa of A-merken op ooghoogte. Maar er zijn nog veel meer nudgingtechnieken!

Samen met UNIZO West-Vlaanderen organiseren we een retailtour voor handelaars waarbij we een inzicht bieden in deze technieken.

Ontdek het in theorie

In de voormiddag geeft Reinout Van Zandycke (Exposure) een inspirerende inleiding over nudging. Reinout koppelt hierbij theorie aan praktische voorbeelden. De handelaar krijgt concrete handvatten om zelf ook aan de slag te gaan met de technieken. Kort maar krachtig krijg je uitleg over wat nudging is en krijg je specifieke inzichten uit onderzoek binnen de detailhandel.

Ontdek het in de praktijk

In de namiddag trekken we het centrum van Roeselare in om enkele nudges in de praktijk te bekijken. Met de groep bezoeken we winkels die al verschillende technieken toepassen. Hierbij geeft Reinout de nodige toelichting. Zo passen we de theorie onmiddellijk toe in de praktijk.

Meer info